Introduksjon

Hva er en tredemølle?


Et tredemølle er et treningsapparat som gjør det mulig å gå, jogge eller løpe innendørs. Det er et apparat som har gjort hjemmetrening og trening på treningsstudio både effektivt og populært. 

Merknad: Bla lenger ned for å gå direkte til testresultatene. 

 

Hva brukes tredemøller til?


Tredemøller har vært populære i mange år og brukes for trening innendør. En tredemølle gjør det mulig å gjennomføre skikkelig utholdenhetstrening uten å måtte gå ut. Det har blitt ekstremt populært med utholdenhetstrening på treningssentre, men behovet for tredemølle for hjemmetrening vokser, da spesielt grunnet COVID-19. 


Fordelen med å ha en tredemølle hjemme?

Den største fordelen ved ha en tredemølle hjemme er hvor tilgjengelig utholdenhetstrening plutselig blir. Med en tredemølle mellom dine fire vegger, er det enklere å gjennomføre en treningsøkt uten at det går på bekostning av andre viktig ting. Mange klager på at reise til og fra treningssenter tar tid og er en tid de gjerne skulle brukt til andre ting. 


Ikke bare sparer du tid, men du har faktisk mulighet til å gjennomføre en like god økt ved å ha den egne tredemølle, i steden for å “leie” de på treningssentrene. 

Ofte stilte spørsmål


Løpe på tredemølle eller ute?


Det er både fordeler og ulemper med begge deler. Tredemøller ble designet for å gjøre trening inne mer tilgjengelig, samtidig er forholdene ved løping på tredemølle alltid den samme. Dette gjør det enklere å se forbedringer og fremgang.

Løping utendørs er mer varierende ettersom forholdene påvirkes av underlaget og været, og dermed kan løpstid påvirkes av ytre forhold. Dette gjør det kan være vanskeligere å se forbedringer.


Fordeler med å løpe på tredemølle:


✔️ Trening blir langt mer tilgjengelig

✔️ Lettere å se forbedringer 

✔️ Lettere å holde motivasjonen oppe

✔️ Forholdene påvirkes ikke av været og underlagUlemper ved å løpe på tredemølle


❌ Kan bli ensidig og kjedelig

❌ Ikke like bra for beina som å løpe i skogen eller på mykere underlag

❌ Naturlig luftmotstand annet som kommer med løping utendørs, vil du gå glipp av ved løping på tredemølle. 

Lønner det seg å kjøpe en tredemølle fremover å trene på et treningssenter?


Svaret er både ja og nei. Det kommer helt an på hvor ofte du har tenkt å trene/bruke tredemøllen, hvor mye tid du har i hverdagen og hvor mye plass du har hjemme. Lønnsomt handler ikke bare om det økonomiske, men gevinstene rundt en investering. 


Dersom en tredemølle hjemme vil gi deg mer fritid i hverdagen, men at det ikke er den beste investeringen økonomisk sett, kan det for noen være viktigere med litt ekstra fritid enn å spare noen hundrelapper i måneden. 


Regnestykket:

Eksempel:


En tredemølle holder alt fra 3-10år. Si den holder i 7år og koster 10.000kr.


10000kr/7år= 1428kr/år = 119kr i året. 


Et abonnement på Elixia eller et annet treningssenter koster omtrent 499kr/mnd. Dersom du har en ekstremt hektisk hverdag og vil kunne trene oftere dersom du har vil det kanskje lønne seg, men dersom du ikke trener like ofte og ønsker å kombinere løping med styrketrening så kan det kanskje lønne seg å ha en abonnement på et treningssenter. 


Konklusjon


Du vil måtte legge ut mer for en tredemølle, men over tid vil det være mer lønnsomt, samt at du muligens får trent oftere og slipper å bruke tid på reise til og fra treningssenteret. Dette vil være en vurdering du selv må ta ut i fra ditt behov. Hvilken tredemølle skal jeg velge?


Det er vanskelig å vite hvilken tredemølle en skal velge, med det brede utvalget av enheter med ulikt design og ikke minst veldig varierende priser er det utfordrende å bestemme seg. Valget bør til syvende og sist bli valgt ut ifra ditt behov. Hva skal tredemøllen faktisk brukes til? Vi har alle ulike behov, noen vil ha en tredemølle for å løpe i høyt tempo i timesvis, mens andre kun ønsker å få litt ekstra blodsirkulasjon.


Hva er den beste tredemøllen til hjemmebruk?


Hvilken tredemølle som er best for hjemmebruk er relativt, ettersom at det kommer an på den enkeltes behov. Dersom det kun er behov for daglig mosjon i form av rolig/rask gange, vil vi anbefale en WalkingPad tredemølle. Dersom tredemøllen skal brukes for lange løpeturer, under høy fart og med mulighet for å løpe i motbakker vil vi anbefale større tredemøller. 


Bruke tredemølle for kontor trening?


Tredemølle til kontor trening har blitt ekstremt populært. En hektisk hverdag med lange arbeidsdager sliter på energinivået og ikke minst humøret. En kontormølle gjør det mulig å trene samtidig som du jobber, dette er fantastisk både for din fysiske og psykiske helse. 


I følge NAV sykefraværsstatistikk er muskel- og skjelettplager den største årsaken til sykefravær og fysisk aktivitet har dokumentert effekt for slike plager. Hvorfor ikke bare kombinere fysisk aktivitet med kontorarbeid? Faktisk så vil arbeidet bli mer effektivt dersom du går og jobber samtidig.


Hva veier en tredemølle?


Vekten på tredemøller varierer stort og som det meste annet av elektronikk så prøver produsentene å lage produkter som veier minst mulig, uten at det går på bekostning av ytelsen. En tredemølle får du helt ned i 30kg, mens en av de tyngste veier hele 130kg. Finansiering og priser


Hva koster en tredemølle?


Priser på tredemøller varierer stort, naturligvis på grunn av spesifikasjoner og hva enhetene tilbyr. I denne testen finner du tredemøller fra kun 7990kr og helt opp til 15999kr.

Kan jeg delbetale en tredemølle?


MyStuff tilbyr delbetaling av tredemøller via Klarna. Legg ønsket produkt i handlekurven, velg fraktmetode og velg “Klarna delbetaling” i kassen på nettsiden. Du vil få tilsendt produktet før du betaler, og deretter delbetaler du hver måned. 


Er dyre tredemøller faktisk bedre enn de billigste?


Det er alltid et spørsmål forbrukere lurer på i forhold til produkter på markedet, er kostbare produkter faktisk bedre enn de billigste enhetene? Her gjelder det å se på spesifikasjonene og detaljene på tredemøllene. 


I enkelte tilfeller betaler du mer fordi det er et kjent merke, i andre tilfeller er de dyre møllene bedre enn de billigste. Vi anbefaler å lese produktbeskrivelsen nøye og sammenligne spesifikasjonene for å se om det er noen tydelige forskjeller. TESTER:


Denne testen inneholder resultater fra ulike testplattformer og våre egne vurderinger av markedets mest populære tredemøller. 


Priser oppdatert: 01.10.2020.


Under finner du test og vurdering av 10 ulike tredemøller.


I testen har vi sett på ulike aspekter, ytelse, pris og hvor praktiske enhetene er. Dersom en enhet yter ekstremt godt, men prisen er svært stiv, har vi ned rangert enheten. Testresultatene er en god kombinasjoner av ytelse, pris og hvor praktiske enheten er:

 

1. Sole Fitness F63 - BEST I TEST TREDEMØLLE: Pris 15 999kr

Best-i-test.nu kårer denne enheten til best i test i sin offisielle test og skriver at produktet har en utmerket byggkvalitet og demping, samt en kraftig motor og et pulsbelte som følger med.

 

2. MASTERFIT TP 150: Pris 9999kr

Dette er en tredemølle som X-Life fører og ifølge Hardworkout.no er dette regnet som markedets nest beste tredemølle. Denne modellen har en toppfart på 18km/t og det er for folk flest mer enn nok.


Hardworkout.no skriver følgende: - "God demping, suveren brukervennlighet, og god pris!"

 

3. WalkingPad R1 Pro: 9990kr

Denne enheten lander på en tredjeplass ettersom at den er ekstremt praktisk, kombinert med gode egenskaper. Med en vekt på kun 33kg, hjul som gjør det enkelt å flytte enheten, mulighet til å brette produktet og ikke minst en toppfart på 10km/t er den ypperlig for hjemmetrening eller gange mens du jobber på kontoret.

 

4. MASTER WAVEDECK T5: Pris 15 990kr 

Denne kommer på en 4 plass hos Best-i-test.nu og de skriver følgende: 

- Futuristisk tredemølle med fantastisk demping


Denne tredemøllen har en toppfart på 18km/t og hele 20 ulike treningsprogrammer. Denne enheten gjør det mulig gjennomføre en skikkelig utholdenhetsøkt hjemme. Den store ulempen med denne enheten er vekten, 126kg. 

 

5. ADIDAS TRAINING T19: Pris 15 999kr

Adidas produserer ikke bare treningsklær og sko, tredemølle er også en front de har kontroll på. Et lekkert design, toppfart på 20km/t og en touch skjerm får enheten opp på en 5. plass. Getfitness.no har satt den på en 5. plass, men vi vurderer den til en 5. plass ettersom at produktet har veldige gode spesifikasjoner og har et stort og bredt løpebånd. 

 

6. inSportline T40i: Pris 9795kr

Sammenleggbare tredemøller er i trenden om dagen og denne møllen er et godt alternativ for deg med lite plass, men likevel ønsker en skikkelig treningsøkt. Til tross for en toppfart på 16km/t er løpebåndet smalt og kort, dermed blir det vanskelig å trene på maksimal fart grunnet begrenset med areal, det er årsaken til at denne enheten havner på en 6. plass. 

 

7. Stream TM 60 AC, Abilica: 23 999kr

På syvende plass finner vi tredemøllen Stream TM 60 AC, levert av Abilica, et langt løpebånd og en toppfart opptil 22km/t gjør den ypperlig for trening og er en meget god modell. Årsaken til at denne enheten havnet på en 7. plass er den stive prisen, vi syntes 23 999kr for en enhet med tilsvarende spesfikasjoner som enheter til 15 999kr fører til at den havner her. 

 

8. WalkingPad A1: Pris 7990kr


WalkingPad A1 er verdens minste tredemølle/gåbånd ble en testvinner av Red dot. Med en toppfart på (kun) 6km/t er den ikke egnet for harde treningsøkter, men utviklet for rask gange på kontoret eller foran TVen. Den store fordelen med denne enheten er den lave vekten på kun 30kg og et praktisk sammenleggbart design gjør det mulig å legge den sammen og skyv møllen under sengen etter bruk.

 

9. Spirit Fitness CT850: Pris 59 990kr

Nest nederst finner vi Spirit Fitness, en solid tredemølle med 10 ulike programmer og en maksimal stigning opp til 15 grader. En av fordelene med denne enheten er at den takler en personvekt på hele 200kg og dermed kan de aller fleste benytte seg av CT850. Årsaken til at produktet havner på en 9. plass er prisen, med en pris på tre ganger bestselgeren i denne testen havnet enheten nest nederst.

 

10. Curved Renegade: Pris 79 999kr

Titan life leverer en vanvittig bra tredemølle, med et buet design og uten motor som tilpasser farten ut i fra hvor fort du går, jogger eller løper. Dette er en fantastisk teknologi og gjør treningen helt enestående. Det eneste problemet her er prisen og vekten. 


Med en svimlende pris på 79 999kr og en vekt på hele 154kg er den egnet for de færreste. Er du en skikkelig løpeentusiast og er villig til å bruke mye penger på en tredemølle er Curved Renegade for deg. Oppsummering

Tredemøller kommer ulike fasonger, med ulik vekt og ulike prisklassen. Stort sett er prisen et sted mellom 10-16.000kr. Det er noen enheter som skiller seg spesielt ut når det kommer til pris, men stort sett er prisen i den klassen. 


Produkter MyStuff.no fører og selges: WalkingPad A1: Perfekt for deg som kun ønsker en tredemølle for å gå litt ekstra, gjerne i stua eller på kontoret. Denne møllen er betegnet som verdens minste tredemølle, og i sammenlagtstilling tar den ikke mer enn 1 kvadratmeter med plass. Trill den under sengen eller gjem den i skape. 


WalkingPad R1 Pro: Denne enheten har en toppfart på 10km/t og er suveren for hjemmetrening eller for trene mens du jobber. En vekt på kun 33kg og brettbart design gjør det mulig å legge sammen enheten og flytte rundt på enheten. Kilder:

- https://www.best-i-test.nu/tredemolle

- https://hardworkout.no/best-test-tredemolle/

- https://www.getfitness.no/test-av-tredemoller-for-hjemmebruk-best-i-test/