Hopp over
Vi feirer nye kategorier med rabattkode - Les mer ->
Vi feirer nye kategorier med rabattkode - Les mer ->

Stiv nakke | Løsning

 

De aller fleste har opplevd stiv nakke. Det kommer av ulike årsaker som stress, dårlig holdning eller feil belastning, men det er noe som er helt normalt. Stiv nakke kan være ubehagelig og slik som alle andre plager er det noe man ønsker å bli kvitt. 

I de aller fleste tilfeller er stive nakke en forbigående plage og som gjerne går over av seg selv. Samtidig er det en plage som gjerne kommer tilbake, av de samme årsakene som da de først kom. 

En stiv nakke kan føre til flere problemer slik som hodepine eller få deg til å føle deg svimmel. En stiv nakke kan være både ubehagelig og forhindre deg i å gjennomføre daglig arbeidsoppgaver uten smerter. 

Råd fra Kiropraktorer som du kan gjøre selv: 

  • Hold deg i bevegelse og øk blodsirkulasjonen, dette vil bidra til at mer blod strømmer rundt i kroppen og øker kroppstemperaturen og kan løsne noen av smertene.
  • Tøy og bøy: En anstrengt kropp og muskulatur er ofte en årsak til muskelsmerter, det samme gjelder for en stiv nakke. Tøy både rygg og nakke i 10 minutter daglig for å øke mobiliteten rundt nakken.  
  • Prøv å unngå stress, en hektisk hverdag med mange baller i luften gjør deg anstrengt. Ta deg tid til pauser og pust godt. 

Massasjepistol

Vårt beste tips

Behandling av stiv nakke med massasjepistol er en effektiv løsning og det er et enormt økende behov for massasjepistoler av både privatpersoner og fagpersoner. Årsaken til dette er at massasjepistoler bidrar til økt blodsirkulasjon på det spesifikt området apparatet blir brukt, samt at muskulaturen blir mer bevegelig. 

Hvordan bruke en massasjepistol for å behandle en stiv nakke?

En av årsakene til at bruken av massasjepistoler har økt drastisk, er at apparatet er svært enkelt i bruk. Du kan enten massere deg selv eller få en annen til å massere deg. 

Skru på massasjepistolen og bli apparatet over og rundt det området som er ømt. Regulerer frekvensen på apparatet ut i fra smerter og behov. Hold massasjepistolen i bevegelse, men hvis du finner et punkt som er spesielt vondt kan du stoppe opp presse litt ekstra hardt og lenge på det punktet (15-30 sekunder). 

Total behandlingstid for en stiv nakke bør ikke være mer enn 15 minutter om ganger, gjerne 2-3 dager om dagen. 

Ulike massasjehoder

Alle våre massasjepistoler blir levert med ulike massasjehoder, utviklet for å behandle ulike type muskelgrupper. Noen massasjehoder er spisser og masserer dypere enn andre, men andre er rundt og store og gir er mer overfladisk terapi. Ved stiv nakke anbefaler vi å starte med en av de runde massasjehodene for å varme opp området, men går gjerne over til en av de andre massasjehodene for å treffe trigger punktene dypere. 

Billigere enn massasjetimer

Utover de ovennevnte fordelen med en massasjepistol, er det også økonomisk lønnsomt å investere i en massasjepistol. Sliter du ofte med stiv nakke eller er redd for at det skal komme tilbake vil massasjetimer eller behandlingstimer hos en kiropraktor eller fysioterapeut bli dyrt. En massasjepistol har en, engangskostnad og holder i flere år.

Prisene på en massasjepistol varierer, men allerede innen 2 ganger med behandling hos fysioterapeut ville du kunne kjøpt en massasjepistol. Samtidig har du tilgang på selvterapi med massasjepistolen hver dag året rundt og apparatet kan bruker på mer enn en stiv nakke. Stiv rygg, skuldre, legger også videre kan du enkelt behandle med din egen massasjepistol. 

Konklusjon

Stiv nakke er ubehagelig, men noe man raskt kan bli kvitt. Både med øvelser, men også ved hjelp av en massasjepistol. Du trenger ikke å dra til fysioterapeut eller dyre massasjetimer, men enkelt utføre behandling på deg selv med en massasjepistol. 

Her finner du alle våre massasjepistoler - vår PerformanceGun er også best i test.