Koronavirus (Corona virus) råd | MyStuff.no

Koronavirus (Corona virus) råd

7 Tips for å bli kvitt ryggsmerter Leser Koronavirus (Corona virus) råd 3 minutter Neste Styrketrening hjemme

Koronaviruset (corona viruset) har skapt en internasjonal krise både for helse og verdensøkonomien.

Om viruset

FHI (Folkehelseinstituttet) beskriver følgende om viruset:

Det nye koronaviruset SARS-CoV-2 er et tidligere ukjent virus, men har visse genetiske likheter med SARS-viruset (Severe Acute Respiratory Syndrome) som også tilhører koronavirusfamilien. Viruset som forårsaker MERS (Middle East Respiratory Syndrome) er et annet koronavirus.

Koronavirus finnes også hos dyr. I sjeldne tilfeller kan slike koronavirus utvikle seg slik at de kan smitte fra dyr til mennesker og mellom mennesker, slik man så under SARS-epidemien i 2002. Da kom smitten antagelig fra flaggermus via sivettkatter og andre dyr. Dromedarer og kameler er smittekilde for sykdommen MERS som ble oppdaget i 2012.

Det nye koronaviruset kommer trolig fra flaggermus og har smittet til mennesker i slutten av 2019, enten direkte eller via et annet dyr, selv om dette ikke er endelig fastslått. 

Tips

Folkehelseinstitutts viktigste tips er å være ekstra hygienisk i disse denne perioden og holde seg unna mennesker, da spesielt nye personer. Antibakteriell hånddesinfeksjon er noe FHI anbefaler for å unngå minimere smittefaren. 

Apoteket har følgende deg og dine: 

Det finnes ingen legemidler som kurerer sykdommen som forårsakes av koronaviruset, og det finnes heller ikke noen vaksine som forebygger mot smitte. Det beste du kan gjøre for å ikke bli smittet eller unngå å smitte personer rundt deg, er å følge rådene for god hånd- og hostehygiene fra Folkehelseinstituttet og andre råd for å ta vare på personer som er utsatt for sykdom:

  • Hold hendene rene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og vann eller bruk hånddesinfiserende midler som Antibac dersom du ikke har såpe og vann tilgjengelig og hendene er noenlunde rene.
  • Ha gode hostevaner. Ikke host på andre. Bruk papirlommetørklær til å hoste i, og hold deg ordentlig for munnen, eller du kan hoste i albuekroken. Vask hendene godt etterpå.
  • Hold avstand til andre (minst 1 meter, helst 2). Dette gjelder særlig personer som viser tegn på luftveissykdom. Jobb hjemmefra hvis du kan, og unngå forsamlinger.
  • Hold deg hjemme hvis du føler deg syk og har lette luftveissymptomer inntil 1 dag etter at du føler deg frisk.
  • Hold kontakt med eldre og personer som er utsatt for sykdom. Hjelp dem hvis de ikke ønsker å gå ut.

Fri frakt

Alltid fri frakt på bestillinger over 1000kr.